Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/986
Başlık: Polimerle modifiye edilmiş hafif betonun bazı fiziksel ve mekanik özelliklerinin araştırılması
Diğer Başlıklar: Some physical and mechanical properties of polymer-modified lightweight concrete
Yazarlar: Öztürk, Murat
Anahtar kelimeler: Polymerle modifiye edilmiş hafif beton; Mekanik özellikler; Styrenebutadiene rubber latex; Aşınma direnci; Kılcallık;;Polymer-modified lightweight concrete; Mechanical properties; Styrenebutadiene rubber latex; Wear resistance; Sorptivity.
Yayın Tarihi: 2013
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü
Özet: Bu çalışmada polimerle modifiye edilmiş hafif betonun bazı fiziksel ve mekanik özellikleri araştırılmıştır.Tezin ilk bölümünde, polimerler, polimer betonlar ve hafif betonlar hakkında bilgi verilmiştir.İkinci bölümde deneysel çalışma yeralmaktadır. Hafif betonun üretiminde agrega olarak ponza kullanılmıştır. 400 kg/m3 ve 500 kg/m3 dozajlı olmak üzere iki farklı dozajda toplam 12 üretim yapılmıştır. Su/çimento oranı 0.35 olarak sabit tutulmuştur. Üretimlerin bir kısmında uçucu kül kullanılmıştır. Her bir grupta çimentonun %0, %5 ve %10?u oranında styrene-butadiene lateks kullanılmıştır. Üretilen betonların eğilme ve basınç dayanımları, aşınma dayanımı, su emme ve kılcallık yoluyla su emmeleri belirlenmiştir. Çalışmanın sonunda elde edilen verilere göre, styrene ?butadienlatex kullanımı hafif betonun basınç ve eğilme dayanımları üzerinde önemli bir değişim yapmamıştır. Aşınma direnci, kılcallık ve su emme özellikleri ise SBR lateks kullanımından etkilenmiştir. In the study, some physical and mechanical properties of polymer lightweight concrete were investigated. In the first chapter of the thesis, polymers, polymer concretes and lightweight concretes are detailed.In the second chapter, experimental work is given. Pumice aggregate was used as lightweight aggregate in the production of lightweightconcretes.Totally 12 concrete mixes with two different cement dosages as 400 kg/m3 and 500 kg/m3 were prepared. The water to cement ratio was kept constant as 0.35 for all mixes. Fly ash was incorporated for some of the mixes. Styrene-butadiene rubber latex (SBR) at ratios of 0%, 5% and 10% by weight of cement was adopted for each group of mixes. The flexural strength, compressive strength, abrasion resistance, water absorption and sorptivity of the concretes were determined. Based on the findings obtained, it may be concluded that SBR latex inclusion do not contribute to the flexural and compressive strength of concrete. However, it improved significantly the wear resistance, water absorption and sorptivity characteristics of the lightweight concrete.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/986
Koleksiyonlarda Görünür:İnşaat Mühendisliği

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Tam Metin.pdf1.52 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.