Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/5596
Başlık: Örgüt kültürünün çalışanlarda inovatif düşünce geliştirme iş tatmini ve örgüt bağlılığına etkisi (Lif Levha Sanayi örneği)
Diğer Başlıklar: The effect of organizational culture on job satisfaction anddevelopment of innovative thinking and organizational commutment in employees (Fiber Plate Industry example)
Yazarlar: Gürsoy, Kahraman Berkay
Anahtar kelimeler: İnovatif Düşünce Geliştirme, İş Tatmini, Örgütsel Bağlılık, Örgüt Kültürü;Innovative Thinking Development, Job Satisfaction, Organizational Commitment, Organizational Culture
Yayın Tarihi: Eki-2019
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü
Özet: Bu çalışmada örgüt kültürünün çalışanlarda inovatif düşünce geliştirme, iş tatmini ve örgüt bağlılığına etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Lif Levha Sanayi'nde çalışan 190 kişi üzerinde uluslararası alanda geçerliliği kanıtlanmış anketler uygulanmıştır. Elde edilen veriler SPSS (Statistical Package for Social Sciences) paket programı ile Tek Yönlü Varyans Analizi, Korelasyon Analizi ve Regresyon Analizlerine tabi tutulmuştur. Yapılan çalışma sonucunda inovatif düşünce geliştirme, iş tatmini, örgüt bağlılığı ve örgüt kültürü arasında istatistiksel olarak anlamlı ve olumlu bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Ayrıca sonucunda örgüt kültürünün inovatif düşünce geliştirme, iş tatmini ve örgüt bağlılığı üzerinde etkisinin istatistiksel olarak anlamlı olduğu belirlenmiştir.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/5596
Koleksiyonlarda Görünür:Orman Endüstri Mühendisliği

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
601177.pdf1.17 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.