Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/5205
Başlık: Planlamaya katılım: Bir katılım modeli yaklaşımı
Yazarlar: Hanedan, Ayşegül
Anahtar kelimeler: Katılım, Planlama, Katılımcı Planlama, Bireysel Katılım, Örgütlü Katılım, Yerel Yönetim, Katılımcı Yaklaşım.;Participation, Planning, Participating Planning, Citizen's Participation, Organisational Participation, Local Government, Model of Participation.
Yayın Tarihi: 2000
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü
Özet: Planlamaya Katılım: Bir Katılım Modeli Yaklaşımı" adı verilen bu çalışmada, daha iyi bir planlama için katılımcılığın sağlanmasına, bireyin neye, nerede, ne zaman, nasıl katkı verebileceğine yönelik bir araştırma yapılmasına gerek duyulmuştur. Konu gereği, kent ölçeğinde (Trabzon'da) yapılan örnekleme çalışması sonucu elde edilen veriler kapsamında, planlamaya halk katkısının en optimum biçimde sağlanması için gerekli yollar aranmıştır. Bu bağlamda katılım ve planlama kavramları ve birbirleriyle ilişkileri irdelenerek, demokratik kentte, bireyin (kentlinin-halkın) planlamaya en iyi düzeyde katkı sağlayabileceği ortamların yaratılmasına yönelik çözüm önerileri verilmiştir. Yapılan çalışma, planlamanın başından sonuna kadar halkın katılımını gerçekleştireceği sürece ışık tutacak bulgular içermektedir. Son yıllarda adından sıkça bahsedilen katılımcı demokrasi ve bu bağlamda gelişen katılımcı planlama yaklaşımının hızlı bir biçimde kentlerimizde benimsetilmesi/benimsenmesi ve böylece topluma karşı sorumluluk yüklenen bireylerin, toplumların katılımı ile kentlilik bilincinin güçlenmesi planlamanın daha sağlıklı ve uygulamada daha az müdahale ile gerçekleştirilmesine yardımcı olacaktır.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/5205
Koleksiyonlarda Görünür:Mimarlık

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
096777.pdf6.32 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.