Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/5182
Başlık: Türkiye briketlerinin ısıl davranışları
Diğer Başlıklar: The thermal behaviors of briquettes produced in Turkey
Yazarlar: Kars, Figen
Anahtar kelimeler: Briket, bims, beton blok, ısı iletkenliği, ısı iletkenliği hesap değeri.;Briquette, pumice, concrete block, thermal conductivity, thermal conductivity coefficient.
Yayın Tarihi: Haz-1994
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü
Özet: Bu tez çalışması "Türkiye Briketlerinin Isıl Davranışları" adını taşımaktadır, ülkemizin birçok yöresinde yaygın olarak kullanılan bir yapı bileşeni olan briket, küçük işletmelerde üretilmektedir. Bu araştırmada Türkiye'nin değişik yörelerinde üretilen briketlerden örnekler toplanmış ve deneysel olarak ısı iletkenliği hesap değerleri saptanmış ve olumsuz yönlerinin iyileştirilmesine yönelik önerilerde bulunulması amaçlanmıştır. Çalışma üç ana bölüm ve ekler bölümünden oluşmaktadır. Birinci bölümde; briketin tanımı, üretimi, fiziksel özellikleri ve kullanım alanları anlatılmıştır. îkinci bölümde, gerekli görülen teknik kavram ve büyüklüklere yer verilmiş, ısı kaybını ölçme aleti tanıtılıp, araştırmada kullanılan yöntem ve teknikler açıklanmıştır. Toplanan örnek briketlerin ısı ilet kenliği, hesap değerleri, kuru özgül ağırlıkları, kuru birim ağırlık ve kuru birim alan ağırlıkları deney ve hesap yöntemiyle elde edilmiştir. üçüncü bölümde, araştırmada elde edilen sonuçlar özetlenmiştir. Briketlerin agrega oranları, boyut ve ısı iletkenliği açısından bir değerlendirmesi yapılmıştır. TÜBİTAK desteği ile yürütülen araştırmamızda bu değerlendirmeler doğrultusunda briketlerin iyileştirilmesi amacıyla yeni bir briket tasarlanması önerilmiştir. Havalandırılmış çift kabuklu duvar ilkesine göre tasarlanmış olan bu yeni briketler de deneysel ve kuramsal olarak değerlenmiştir. Ekler bölümünde de, ısı iletkenliği hesap değerinin saptandığı deney sonuçları verilmiştir.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/5182
Koleksiyonlarda Görünür:Mimarlık

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
033750.pdf4.66 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.