Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/5095
Başlık: Fuzzy modül homomorfizmaları
Diğer Başlıklar: Fuzzy module homomorphisms
Yazarlar: Deniz, Ümit
Anahtar kelimeler: t-norm, ?L-denklik bağıntısı, L-kongrüans bağıntısı, L-modülhomomorfizması, ?L-Alt Modül, ?L-bağıntı, ?L-fonksiyon;t-norm, ?L equation relation, ?L-congruence relation, ?L-modulehomomorphism, ?L-submodule, ?L-relation, ?L-function.
Yayın Tarihi: Şub-2008
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü
Özet: Bu tezin amacı cebirsel yapılardaki modül homomorfizma tanımını fuzzy cebirsel yapılara taşımak, tanım ve teoremleri fuzzy'e aktarmak ve modüller için mevcut olan bazı tanım ve teoremleri ''L-modüllere aktarmaktır. Modüller arasındaki homomorfi teoremi fuzzy modüller arasında ifade edilmiştir. Ayrıca her modül homomorfisinden bir fuzzy modül homomorfisi elde edildiği gösterilmiş olup, bu ise fuzzy cebirsel yapıların, cebirsel yapıların bir genişlemesi olduğunu göstermiştir.Bu tez iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ön bilgiler ile bu alanda yapılan çalışmalarla ilgili bazı önemli tanım ve teoremler sunulmaktadır. İkinci bölüm ise tezin özgün çalışmalarını kapsamaktadır.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/5095
Koleksiyonlarda Görünür:Matematik

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
213911.pdf3.67 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.