Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4824
Başlık: Yüzey eğriliğinin akış alanına etkisinin sayısal incelenmesi
Diğer Başlıklar: The numerical investigation of effects of surface curvature on flow field
Yazarlar: Özmen, Yücel
Anahtar kelimeler: Laminer Akış, Sürekli Akış, Sonlu Farklar Yöntemi, Ters Akış Bölgesi, Eğrisel Koordinatlar, Koordinat Transformasyonu.;Laminar Flow, Steady Flow, Finite Difference Method, Reverse Flow Region, Curvilinear Coordinates, Coordinate Transformation.
Yayın Tarihi: 2000
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü
Özet: Bir akışkan, hareketi sırasında büyük ölçüde katı yüzeylerle temas halindedir. Bu yüzeyler bir boru veya kanal gibi düz, bir yayıcı gibi eğik, ya da bir uçak kanadı veya dirsek gibi eğrisel geometride olabilirler. Yüzey eğriliği akış alanında büyük değişimler meydana getirmektedir. Bu değişimlerin incelenmesi uygulamada büyük bir önem taşımaktadır. Bu çalışmada, fiziksel alandan hesap alanına koordinat transformasyonu gerçekleştirilerek, eğik ve eğrisel yüzeyler üzerinden laminer akış alanları sayısal olarak incelenmiştir. Sonlu farklar yöntemi kullanılarak hazırlanan bir bilgisayar programı ile değişik eğim açılanndaki yayıcı akışı, eğik basamak akışı, dairesel yüzey üzerinden akış ve dairesel dirsek içinden akış alanları iki boyutlu olarak değişik başlangıç ve sınır şartları için çözülmüştür. Bu çözümlerden hız alanları ve ters akış bölgelerinin uzunlukları hesaplanmıştır.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4824
Koleksiyonlarda Görünür:Makine Mühendisliği

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
096772.pdf1.99 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.