Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4029
Başlık: İçme suyu arıtma tesisleri yapımında proje yönetimi
Diğer Başlıklar: Project management for the construction of water
Yazarlar: Çuvalcı, Huri Ceylan
Anahtar kelimeler: Su Temini ve Arıtılması, İçmesuyu Arıtma Tesisleri, AkçaköyDerecik-Söğütlü-Yıldızlı (Trabzon) İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi.;Water Supply and Treatment, Water Treatment Plants, Akçaköy-DerecikSöğütlü-Yıldızlı (Trabzon) Drinkwater Treatment Plant.
Yayın Tarihi: Tem-2014
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü
Özet: Çok eski medeniyetlerden bu yana insanlar, bulundukları coğrafyaya ve iklime göre suyu depolama, yerleşim yerlerine ulaştırma ve suyu filtreleme konusunda çalışmalar yapmışlardır. Fakat yakın geçmişimize kadar içme suyu tüketiminde, arıtılmasında ve iletiminde önemli teknolojik gelişmeler yaşanmamıştır. Sanayinin gelişmesiyle birlikte su temini ve arıtılması konusunda da bilimsel çalışmalar yapılmaya başlanmış ve ciddi ilerlemeler kaydedilmiştir. Yüksek Lisans tezi olarak sunulan bu çalışmada, içmesuyu arıtma tesisleri projelerinde tasarım, ihale, yapım ve yapım sonrası işletmeye alınması safhalarının süre, maliyet, kalite, sözleşme uygulamaları, iş güvenliği, çevre, insan kaynakları, iletişim, tedarik ve projenin kapatılması açısından proje yönetiminin incelenmesi ve değerlendirilmesini içermektedir. Bu kapsamda dünyada ve ülkemizde su kaynaklarının durumu, içme suyu arıtma tesisleri ile ilgili genel bilgiler ve tarihçesi kısaca anlatılacaktır. İçmesuyu arıtma tesisleri projelendirme esasları Akçaköy – Derecik – Söğütlü - Yıldızlı (Trabzon) İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi üzerinde spesifik olarak ele alınacaktır.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4029
Koleksiyonlarda Görünür:Çevre Bilimleri

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
378318.pdf2.46 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.