Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/2457
Başlık: Ulaştırma modelleri ve çelik kapı sektöründe bir uygulama
Diğer Başlıklar: Transportation models and steel door sector application
Yazarlar: Özkan, Zehra
Anahtar kelimeler: Doğrusal programlama. Ulaştırma modelleri. WinQSB. Vogel’in yaklaşım yöntemi (VAM).;Linear programming. Transport models. WinQSB. Vogel approximation method (VAM).
Yayın Tarihi: Şub-2012
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü
Özet: Günümüzde işletmelerin üretim ölçeğinin artması ve ticari ilişkilerin giderek karmaşık bir hal alması nedeniyle işletmeler için en önemli süreç, karar verme sürecidir. Karar alma sürecinin en önemli unsurlarından biri model kurmadır. İşletmeler için çok büyük ve karmaşık bir hal alan dağıtım ağlarından en uygun olanı seçmek en önemli konulardan biridir.Ulaştırma modelleri en uygun dağıtım ağı seçiminde minimum maliyet araştırması yapan işletmelere yol gösteren önemli bir doğrusal programlama tekniğidir.Ele alınan çalışmada yöneylem araştırması, doğrusal programlama ve ulaştırma modelleri hakkında teorik bilgiye yer verilmiştir. Sonrasında Kayseri'de faaliyet gösteren Star Çelik kapı firması için en düşük maliyetli dağıtım planı araştırması yapılmış ve firma tarafından verilen bilgiler WinQSB Paket Programı ile ulaştırma modeli tekniklerinden Vogel'in Yaklaşım Yöntemi (VAM) ile çözüm yapılmıştır.Anahtar Sözcükler: Doğrusal programlama. Ulaştırma modelleri. WinQSB. Vogel'in yaklaşım yöntemi (VAM). Today, the scale of enterprises to increase production and trade relations become increasingly complex due to take the most important process for businesses, decision-making process. One of the most important elements of decision-making process of model building. Which is complicated for businesses large and select the most suitable distribution networks is one of te most important issues.Choosing the most appropriate distribution network models, the minimum cost of transport enterprises engaged in research that led to a significant linear programming technique.Study discussed in operations research, linear programming and theoretical knowledge about the transport models are included. For companies operating in the steel door in Kayseri after Star made to investigate the low-cost distribution plan and the information provided by the company with the transport model techniques Vogel WinQSB Package Program Approach Method (VAM) is made with the solution.Keywords: Linear programming. Transport models. WinQSB. Vogel approximation method (VAM).
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/2457
Koleksiyonlarda Görünür:Ekonometri

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
320211.pdf1.11 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.