Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4314
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core Alanı | Değer | Dil |
---|---|---|
dc.contributor.author | Küçük, Pınar | - |
dc.date.accessioned | 2022-06-30T08:02:37Z | - |
dc.date.available | 2022-06-30T08:02:37Z | - |
dc.date.issued | 2009-06 | - |
dc.identifier.uri | http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4314 | - |
dc.description.abstract | Konut içinde zamanın en çok harcandığı alanlardan biri olan mutfak mekanı birçok işlevi bünyesinde barındıran bir alandır. Bu işlevleri en iyi şekilde gerçekleştirebilmek ve zamanı verimli kullanabilmek için mutfak mekanı içerisinde yer alan sabit donatı yüzeylerinde kullanılan malzemelerin özelliklerinin ve estetik kriterlerinin iyi değerlendirilip, kullanıcının fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarına bağlı olarak seçilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda çalışmanın amacı, farklı sosyo-demografik özelliklere sahip kullanıcıların mutfak mekanı içersindeki sabit donatı yüzeylerinde kullandıkları malzeme çeşitlerinin neler olduğu; bu malzemeleri hangi niteliklere bağlı olarak seçtikleri; bu seçimin sonucunda ortaya çıkan beğeni ve şikayetlerin neler olduğu, hangi estetik kriterlerin tercihlerde etkili olduğu konularına cevap aramaktır.Çalışma 4 ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, sorun ve çalışmanın amacı belirlenip literatür çalışması yapılarak, mutfak mekanı, stilleri ve sabit donatı elemanlarında kullanılan malzemeler incelenmiştir.İkinci bölümde, belirlenen sorun ve çalışmanın amacı doğrultusunda uygulama kısmına geçilerek çalışmada izlenen yol ve kullanılan teknikler açıklanarak çalışma alanı tanıtılmıştır.Üçüncü bölümde, yapılan anket çalışması sonuçları bilgisayar ortamına aktarılarak SPSS programı yardımıyla Frekans, Çapraz Tablo Analizi (Crosstabs) ve Ki-kare Bağımsızlık Testi teknikleri uygulanarak elde edilen bulgular ve irdeleme yer almıştır.Dördüncü bölümde, elde edilen bulgulara dayanılarak ortaya konan sonuçlar ve gelecekteki çalışmalara referans olabileceği düşünülen öneriler kısmı sunulmuştur.Beşinci bölümde, kaynaklara; altıncı bölümde, ekler kısmına yer verilmiştir. | tr_TR |
dc.language.iso | tr | tr_TR |
dc.publisher | Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü | tr_TR |
dc.subject | Mutfak Mekanı, Mutfak Sabit Donatısı, Mutfak Yüzey Malzemesi,Mutfak Stili, Mutfak Mekanı Tarihsel Gelişimi | tr_TR |
dc.subject | Kitchen Area, Kitchen Fixed Cabinet, Kitchen Surface Material,Kitchen Style, The Historical Development of Kitchen | tr_TR |
dc.title | Mutfak mekanlarına ait sabit donatı yüzeylerinde kullanıcı tercihleri: Trabzon örneği | tr_TR |
dc.title.alternative | The user's choices for the fixed cabinet surfaces in the kitchen area: The sample of Trabzon | tr_TR |
dc.type | Thesis | tr_TR |
Koleksiyonlarda Görünür: | İç Mimarlık |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
238370.pdf | 2.51 MB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.