Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4306
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorAraz, Aylin-
dc.date.accessioned2022-06-29T11:51:18Z-
dc.date.available2022-06-29T11:51:18Z-
dc.date.issued2007-06-
dc.identifier.urihttp://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4306-
dc.description.abstractKafeler geçmişten günümüze insanların uğrak yeri olmuştur. Geçmişte Türk kültüründe kafe olgusu yerine kahvehaneler mevcutken gençliğin değişen kültürüyle birlikte bu olgu yavaş yavaş yerini kafe kültürüne bırakmıştır. İnsanlar kafeleri bir arada hoşça vakit geçirmek, müzik dinlemek, bir şeyler yemek-içmek için kullanmaktadırlar. Öyle ki günümüzde insanlar evlerde değil de kafelerde bir araya gelmeyi tercih etmektedirler. Günümüzde bu kadar yoğun kullanımı olan kafelerde tercih edilen mekan örgütlenmesi üzerine bir çalışma yapılmak istenmiştir. Trabzon kenti ve içindeki Tanjant Caddesi de pilot bölge olarak seçilmiştir. Altı bölümden oluşan araştırmanın giriş bölümünde kafe mekanının kavramsal olarak ele alınarak, kafe mekanının türleri üzerinde durulmuş, kahvehanelerden kafelere geçiş süreci, kahvehane ve kafe tarihi incelenmiştir. Buradan yola çıkarak kafe mekanlarının oluşmasında etkili olan faktörler irdelenmiştir. İkinci bölümde çalışma konusu, alanı ve kapsamı tanımlanmış, seçilen örneklem alanı üzerinde belirlenen kafelerin mekansal örgütlenmesi ve değerlendirilmesi amaçlı gözlem, mekan değerlendirme modeli, anket ve anlamsal farklılaşım teknikleri kullanılarak bir çalışma yapılmıştır. Üçüncü bölümde yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen veriler değerlendirilmiş ve kullanıcıların kafeleri nasıl değerlendirdikleri irdelenmiştir. Dördüncü bölümde ise elde edilen verilerin değerlendirilmesi yapılmıştır.tr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherKaradeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.subjectkafe, mekan örgütlenmesi, kullanıcı tercihleri, kahvehanetr_TR
dc.subjectcafé, spatial organization, customer choice, coffeehousetr_TR
dc.titleKafelerde mekan örgütlenmesi: Trabzon örneğitr_TR
dc.title.alternativeSpatial organization in cafes: Trabzon samplestr_TR
dc.typeThesistr_TR
Koleksiyonlarda Görünür:İç Mimarlık

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
212042.pdf5.81 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.