Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4306
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core Alanı | Değer | Dil |
---|---|---|
dc.contributor.author | Araz, Aylin | - |
dc.date.accessioned | 2022-06-29T11:51:18Z | - |
dc.date.available | 2022-06-29T11:51:18Z | - |
dc.date.issued | 2007-06 | - |
dc.identifier.uri | http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4306 | - |
dc.description.abstract | Kafeler geçmişten günümüze insanların uğrak yeri olmuştur. Geçmişte Türk kültüründe kafe olgusu yerine kahvehaneler mevcutken gençliğin değişen kültürüyle birlikte bu olgu yavaş yavaş yerini kafe kültürüne bırakmıştır. İnsanlar kafeleri bir arada hoşça vakit geçirmek, müzik dinlemek, bir şeyler yemek-içmek için kullanmaktadırlar. Öyle ki günümüzde insanlar evlerde değil de kafelerde bir araya gelmeyi tercih etmektedirler. Günümüzde bu kadar yoğun kullanımı olan kafelerde tercih edilen mekan örgütlenmesi üzerine bir çalışma yapılmak istenmiştir. Trabzon kenti ve içindeki Tanjant Caddesi de pilot bölge olarak seçilmiştir. Altı bölümden oluşan araştırmanın giriş bölümünde kafe mekanının kavramsal olarak ele alınarak, kafe mekanının türleri üzerinde durulmuş, kahvehanelerden kafelere geçiş süreci, kahvehane ve kafe tarihi incelenmiştir. Buradan yola çıkarak kafe mekanlarının oluşmasında etkili olan faktörler irdelenmiştir. İkinci bölümde çalışma konusu, alanı ve kapsamı tanımlanmış, seçilen örneklem alanı üzerinde belirlenen kafelerin mekansal örgütlenmesi ve değerlendirilmesi amaçlı gözlem, mekan değerlendirme modeli, anket ve anlamsal farklılaşım teknikleri kullanılarak bir çalışma yapılmıştır. Üçüncü bölümde yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen veriler değerlendirilmiş ve kullanıcıların kafeleri nasıl değerlendirdikleri irdelenmiştir. Dördüncü bölümde ise elde edilen verilerin değerlendirilmesi yapılmıştır. | tr_TR |
dc.language.iso | tr | tr_TR |
dc.publisher | Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü | tr_TR |
dc.subject | kafe, mekan örgütlenmesi, kullanıcı tercihleri, kahvehane | tr_TR |
dc.subject | café, spatial organization, customer choice, coffeehouse | tr_TR |
dc.title | Kafelerde mekan örgütlenmesi: Trabzon örneği | tr_TR |
dc.title.alternative | Spatial organization in cafes: Trabzon samples | tr_TR |
dc.type | Thesis | tr_TR |
Koleksiyonlarda Görünür: | İç Mimarlık |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
212042.pdf | 5.81 MB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.