Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/3790
Başlık: Zeytinyağı katı atığından izole edilen Bacillus sp. L1S lipazın saflaştırlması ve karakterizasyonu
Diğer Başlıklar: Purification and characterization of lipase of Bacillus sp. L1S isolated from olive oil waste
Yazarlar: Köksal, Yasemin
Anahtar kelimeler: Bacillus sp. L1S ,lipaz, kararekterizasyon;Bacillus sp. L1S ,lipase, characterization
Yayın Tarihi: Eki-2016
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü
Özet: Lipazlar karboksilik ester bağları üzerinde etkili olan hidrolazların bir parçasıdır. Lipazların fizyolojik rolü, trigliseritleri içinde bulunan digliseritleri, monogiliseritleri ,yağ asitlerini ve gliserolü hidrolize etmektedir Bu çok yönlülük lipazı gıda, deterjan, ilaç, deri, tekstil, kozmetik ve kağıt sektörlerinde potansiyel uygulamalar için tercih edilen enzim yapar. Bu çalışmada, Yusufeli (Artvin, Türkiye) ve Söke (Aydın, Türkiye) iki zeytin fabrikası atıksular dikkatle toplandı. Farklı koloni morfolojileri dikkate alınarak 13 farklı suş izole edildi ve tanımlama yapılmak için saflaştırıldı. 16S rRNA analizi izolatlar Bacillus cinse ait olduğunu ortaya koymuştur. Biz bu çalışmada 13 farklı izolattan Bacillus sp. L1S seçildi. Saflaştırılan enzimin optimum aktiviteyi 45oC ve pH 8 göstermiştir. Moleküler ağırlığı yaklaşık olarak 27 kDa olarak tespit edilmiştir. Elde edilen veriler ışığında, enzimin biyokimyasal özellikleri, enzimin önemli bir endüstriyel enzim olabileceğini göstermektedir.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/3790
Koleksiyonlarda Görünür:Biyoloji

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
446393.pdf1.77 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.