Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/2719
Başlık: Derin kazılarda zemin çivili destek sistemlerinin sonlu elemanlar analiz programı ile değerlendirilmesi
Diğer Başlıklar: Evaluation of soil nailing support system in deep excavation by finite element analysis program
Yazarlar: Halat, Burcu Seçkin
Anahtar kelimeler: Zemin çivisi, Şev stabilitesi, Sonlu elemanlar metodu, PLAXIS.;Soil nail, Slope stability, Finite element method, PLAXIS.
Yayın Tarihi: Haz-2016
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsi
Özet: Son yıllarda büyük şehirlerde ve şehir merkezlerinde kontrolsüz artan nüfus yoğunluğu ile inşaat talebi zamanla karşılanamayacak hale gelecektir. Bu artan talep inşaat sektörünü yüksek katlı yapılara, çok katlı bodrumlara, metro ve tünellere vb. yönlendirmektedir. Derin bir kazı yapılması sırasında zemin çoğu kez kendini tutabilir özelliğe sahip olmamaktadır. Bu durumda, kazı alanında güvenliği sağlamak amacıyla kazının desteklenmesi gerekmektedir. Zemin çivili sistem de bunlardan biridir. Zemin çivili duvarlar ekonomik oluşları, uygulama süresi ve minimum çalışma alanı ihtiyacı ile diğer destekleme sistemlerine göre avantaj sağlamaktadır. Bu çalışmada; derin kazılarda zemin çivili diyafram duvarlar incelenerek, zemin çivili destekleme sistemleri önce klasik analiz yöntemleriyle projelendirilmiş, daha sonra tasarlanan sistemlerin deformasyon davranışları sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir. Farklı rölatif sıkılıktaki kum zeminler ve bu kum zeminler için literatürde önerilmiş değerlerden zemin parametreleri seçilmiştir. Nümerik analizlerde incelenen geoteknik modeller Dr=%35 ve Dr=%65 için ayrı ayrı oluşturulmuştur. Zemin çivili destek sistemleri için PLAXIS 8.2 sonlu elemanlar analiz programı ile nümerik analizler yapılarak, duvarların deplasman değerleri ile toptan göçmeye karşı güvenlik sayıları belirlenmiştir.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/2719
Koleksiyonlarda Görünür:İnşaat Mühendisliği

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
435041.pdf62.07 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.