Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/1988
Başlık: Trabzon’da Dere Islahına İlk Örnek Debbağhane ve Zağnos Derelerinin Yüz Yıl Önceki Hikayesi
Yazarlar: Öksüz, Melek
Anahtar kelimeler: Trabzon, Zağnos ve Debbağhane Dereleri, Islah Çalısmaları.;Trabzon, Zagnos and Debbaghane streams, Improvement works.
Yayın Tarihi: 2010
Sayı No: 8
Cilt No: 8
Yayıncı: Uluslararası Karadeniz İncelemeleri Dergisi
Özet: Doğu Karadeniz Bölgesindeki yerlesim merkezleri, dağların derin vadiler olusturarak denize dik olarak indiği coğrafyanın kısmen düzlük alanlarında kurulmustur. Trabzon antik kent merkezi de Debbağhane ve Zağnos dereleri arasındaki düzlük yükselti üzerinde kurulmustur. Bu coğrafi yapı, bol yağıs alan yörede iskân ve sehirlesme açısından çesitli güçlüklere neden olmaktadır. Bu makalede 13 Kasım 1909 tarihinde meydana gelen sel felaketi sonucu meydana gelen can ve mal kaybı üzerine Debbağhane ve Zağnos derelerinin ıslahı çalısması ele alınmıs-tır. Konunun en dikkat çekici yönü, ıslah çalısması hakkında hazırlanan raporda yer alan önerilerin, aradan 100 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen sehir plancıları tarafından yeni fark edilmis olmasıdır.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/1988
Koleksiyonlarda Görünür:Tarih Bölümü Makale Koleksiyonu

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Tam Metin776.23 kBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.