Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/5594
Başlık: Tabaka oryantasyonunun kavak, çam ve ladin'den üretilmiş kontrplak ve LVL'lerin bazı teknolojik özellikleri üzerine etkisi
Diğer Başlıklar: The effect of layer orientation on some technological properties of plywood and LVL produced poplar, pine and spruce
Yazarlar: Cırrık, Özkan
Anahtar kelimeler: Tabaka Oryantasyonu, Kontrplak, Micro-lam, Teknolojik Özellikler.;Layer Orientation, Plywood, Laminated Veneer Lumber, Technological Properties.
Yayın Tarihi: Nis-2018
Yayıncı: Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü
Özet: Bu çalışmada, tabaka oryantasyonunun farklı ağaç türlerinden üretilmiş kontrplak ve LVL'lerin bazı teknolojik özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla, 5 tabakalı kontrplak, micro-lam (LVL), orta tabakası dik yapıştırılmış LVL ve orta tabakaları birbirine paralel yapıştırılmış kontrplak levhalarının üretimi yapılmıştır. Levhaların üretiminde, ağaç türü olarak Melez Kavak (Populus deltoides), Sarıçam (Pinus sylvestris L.) ve Doğu Ladini (Picea orientalis L.) tutkal türü olarak üre formaldehit ve fenol formaldehit tutkalları kullanılmıştır. Üretilen levhaların fiziksel özelliklerinden denge rutubet miktarları TS EN 322, özgül ağırlıkları TS EN 323-1, ısıl iletkenlik katsayısı ASTM C 518 & ISO 8301; mekanik özelliklerinden çekme makaslama direnci TS EN 314-1, eğilme direnci ve elastikiyet modülü ise TS EN 310 standartlarına göre belirlenmiştir. Sonuç olarak, en yüksek mekanik direnç değerleri LVL levhalarından, elde edilirken; en düşük değerler ise, orta tabakaları paralel yapıştırılmış kontrplak levhalarında bulunmuştur.
URI: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/5594
Koleksiyonlarda Görünür:Orman Endüstri Mühendisliği

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
503549.pdf5.34 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.