Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4852
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core Alanı | Değer | Dil |
---|---|---|
dc.contributor.author | Kıyakoğlu, Emre | - |
dc.date.accessioned | 2022-10-05T07:49:53Z | - |
dc.date.available | 2022-10-05T07:49:53Z | - |
dc.date.issued | 2010-04 | - |
dc.identifier.uri | http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4852 | - |
dc.description.abstract | Çay, sağlık açısından faydalı bir içecek olup dünyada sudan sonra en çok içilen içecektir. Çayın 4500 yılı aşan tarihi bulunmakta olup bölgemizde ve ülkemizde önemli bir gelir kaynağıdır. Çay üretim aşamaları beş kısımdan oluşmaktadır. Bunlar sırasıyla soldurma, kıvırma, oksidasyon, kurutma ve tasniftir. Bu tezde dördüncü üretim kademesi olan kurutma işleminin gerçekleştirilmek üzere geliştirilen helezon çay kurutma makinesinin özellikleri incelenmiştir. Helezon çay kurutma makinesi, içine dökülen okside olmuş çay yapraklarını helisel kanatlı boru yardımıyla ileri doğru iter. Bu esnada çayın temasta bulunduğu helisel kanatlı boru ve çayın içinde bulunduğu ceket sıcak suyla ısıtıldığından, okside olmuş çay yapraklarının içerisindeki su buharlaştırılır. Bu çalışmada helezon çay kurutma makinesinin tasarımındaki ayrıntılar anlatılmış, saha çalışması esnasında görülen sorunlar açıklanmış, ideal devir sayısı ve çıkan ürünün rutubet oranı belirlenmiştir. | tr_TR |
dc.language.iso | tr | tr_TR |
dc.publisher | Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü | tr_TR |
dc.subject | Kurutma, Çay, Çay Kurutma, Helezon Çay Kurutma Makinesi, | tr_TR |
dc.subject | Drying, Tea, Tea Drying, Helix Tea Drying Machine | tr_TR |
dc.title | Helezon çay kurutma makinesinin endüstriyel karakteristiklerinin belirlenmesi | tr_TR |
dc.title.alternative | Determination of industrial characteristics of helix tea drying machine | tr_TR |
dc.type | Thesis | tr_TR |
Koleksiyonlarda Görünür: | Makine Mühendisliği |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
270704.pdf | 3.43 MB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.