Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4685
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorŞahin, Halil İbrahim-
dc.date.accessioned2022-09-19T09:41:11Z-
dc.date.available2022-09-19T09:41:11Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.urihttp://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4685-
dc.description.abstractDoğu Karadeniz Bölgesinin Pazar ilçesi sınırlarında beş dönümlük bir sahada doğal olarak yetişen bambu (Phyttostachys bambosoides, % 80 ve Phyllostachys pubescens, % 20) dan Kraft yöntemiyle kağıt hamuru üretim parametreleri araştırılmıştır. P. Bambusoides ' in lif morfolojisi araştırıldıktan sonra kimyasal analizi yapılmıştır. Daha sonra, değişen aktif alkali ve pişirme sürelerinde 16 pişirme denemesi yapılarak elde edilen veriler değerlendirilmiş ve optimum pişirme parametreleri aşağıdaki şekilde bulunmuştur: Yukarıdaki sonuçlara göre, aktif alkali % 14' den daha düşük, % 16' dan fazla alınmamalıdır. Pişirme süresi, 90 dakikanın üzerine çıkarılmasıyla elenmiş verimde tedrici bir azalma başlamaktadır.tr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherKaradeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.subjectBambu, Kraft Hamuru, Aktif Alkali, Elenmiş Verim, Kappa Numarasıtr_TR
dc.subjectBamboo, Kraft Pulping, Active Alkali, Pulping Temperature, Screened Yield, Kappa Numbertr_TR
dc.titleBambu (Phyllostachys bambusoides)'dan sülfat yöntemi ile kağıt hamuru üretim koşullarının belirlenmesitr_TR
dc.title.alternativeThe determination of kraft pulping conditions of Bamboo (Phyllostachys bambusoides)tr_TR
dc.typeThesistr_TR
Koleksiyonlarda Görünür:Lif ve Kağıt Teknolojileri

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
146046.pdf4.84 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.