Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4685
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core Alanı | Değer | Dil |
---|---|---|
dc.contributor.author | Şahin, Halil İbrahim | - |
dc.date.accessioned | 2022-09-19T09:41:11Z | - |
dc.date.available | 2022-09-19T09:41:11Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.uri | http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4685 | - |
dc.description.abstract | Doğu Karadeniz Bölgesinin Pazar ilçesi sınırlarında beş dönümlük bir sahada doğal olarak yetişen bambu (Phyttostachys bambosoides, % 80 ve Phyllostachys pubescens, % 20) dan Kraft yöntemiyle kağıt hamuru üretim parametreleri araştırılmıştır. P. Bambusoides ' in lif morfolojisi araştırıldıktan sonra kimyasal analizi yapılmıştır. Daha sonra, değişen aktif alkali ve pişirme sürelerinde 16 pişirme denemesi yapılarak elde edilen veriler değerlendirilmiş ve optimum pişirme parametreleri aşağıdaki şekilde bulunmuştur: Yukarıdaki sonuçlara göre, aktif alkali % 14' den daha düşük, % 16' dan fazla alınmamalıdır. Pişirme süresi, 90 dakikanın üzerine çıkarılmasıyla elenmiş verimde tedrici bir azalma başlamaktadır. | tr_TR |
dc.language.iso | tr | tr_TR |
dc.publisher | Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü | tr_TR |
dc.subject | Bambu, Kraft Hamuru, Aktif Alkali, Elenmiş Verim, Kappa Numarası | tr_TR |
dc.subject | Bamboo, Kraft Pulping, Active Alkali, Pulping Temperature, Screened Yield, Kappa Number | tr_TR |
dc.title | Bambu (Phyllostachys bambusoides)'dan sülfat yöntemi ile kağıt hamuru üretim koşullarının belirlenmesi | tr_TR |
dc.title.alternative | The determination of kraft pulping conditions of Bamboo (Phyllostachys bambusoides) | tr_TR |
dc.type | Thesis | tr_TR |
Koleksiyonlarda Görünür: | Lif ve Kağıt Teknolojileri |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
146046.pdf | 4.84 MB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.