Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/3056
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorGüven, Ayça-
dc.date.accessioned2022-04-25T06:11:48Z-
dc.date.available2022-04-25T06:11:48Z-
dc.date.issued2012-05-
dc.identifier.urihttp://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/3056-
dc.description.abstractBu çalışmada, deniz levreği'nin (Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758) beslenme sıklığı, gıda tüketimi ve sıcaklığın sindirim zamanı üzerine etkisi irdelenmiştir.Çalışmada, sıcaklığın sindirim zamanına etkisinin belirlenmesinde aynı büyüklükteki balıklar 29 °C'de (104±5,65 g, n=14) ve 19 °C'de (118,98±13,83 g, n=9) 3 g pelet yem ile beslenmişlerdir. Mide içeriklerinin belirli zaman aralıklarındaki değişimi takip edilmiş, sıcaklığın artışı ile sindirim zamanının ters orantılı olduğu ve bu etkinin istatistiksel olarak önemli (P<0,01) olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Q10 değeri 0.09 olarak hesaplanmıştır.Beslenme sıklığı ve gıda tüketiminin belirlendiği çalışmada, aynı büyüklükte (94,3±2,57 g, n= 10) 25 °C'de balıklar test edilmiştir. Yapılan çalışmada levreklerin günün herhangi bir zamanında beslenme sıklığı göstermediği, gıdanın herhengibir şekilde temin edilmesi ile beslenmenin gün boyu devam ettiği saptanmıştır. Ortalama 94 g ağırlığındaki levreklerin besin tüketimi % 3,7± 1,65 kadar (bw/gün) dır.tr_TR
dc.language.isotrtr_TR
dc.publisherKaradeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.subjectDeniz levreği, Dicentrarchus labrax, Sindirim Zamanı, Beslenme Sıklığı, Gıda Tüketimitr_TR
dc.subjectSea Bass, Dicentrarchus labrax, Gastric Emptying Time, Food Consumption, Feeding Periodicitytr_TR
dc.titleDeniz levreklerinde (Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758) sıcaklığın sindirim zamanı üzerine etkisi, beslenme sıklığı ve gıda tüketim miktarının belirlenmesitr_TR
dc.title.alternativeThe sea basses, the effect of temperature on gastric emptying time, the determination of frequent of feeding and the amount of food consumptiontr_TR
dc.typeThesistr_TR
Koleksiyonlarda Görünür:Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
309805.pdf1.11 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.