Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/3026
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core Alanı | Değer | Dil |
---|---|---|
dc.contributor.author | Kurt, İlknur | - |
dc.date.accessioned | 2022-04-14T11:39:37Z | - |
dc.date.available | 2022-04-14T11:39:37Z | - |
dc.date.issued | 2002 | - |
dc.identifier.uri | http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/3026 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, Mayıs-Ekim 2001 tarihleri arasında Sürmene (Trabzon) Koyu'nda belirlenen üç istasyon ve bu istasyonlara ait farklı derinliklerden alman su örneklerinde bazı fiziksel, kimyasal ve biyolojik parametrelerin zamansal ve uzaysal dağılımı saptanmıştır. Çalışma süresince yapılan ölçümlerde nitrat, fosfat, silikat ve klorofıl-a değerlerinin sırasıyla O.005 - 64.284 ug-at N/L, 0.045-0.566 ug-at P/L, O.01-18.342 ug-at Si/L ve <0.02 - 4.710 ug/L arasında değiştiği belirlenmiştir. Ayrıca nitrat, fosfat, silikat ve klorofil-a değerlerinin kıyıdan açığa gidildikçe azaldığı tespit edilmiştir. Synechococcus spp'leri sayısının ise 1.1x10 ile 3.3x10 hücre/ml arasında değiştiği ve bunların zamansal ve uzaysal dağılımının düzensiz bir değişim gösterdiği saptanmıştır. | tr_TR |
dc.language.iso | tr | tr_TR |
dc.publisher | Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü | tr_TR |
dc.subject | Sürmene (Trabzon) Koyu, Besleyici Elementler, Synechococcus spp., Klorofil-a. <&&* | tr_TR |
dc.subject | Sürmene (Trabzon) Bay, Nutrients, Synechococcus spp., Chlorophyll-a, | tr_TR |
dc.title | Karadeniz'de birincil üretimi etkileyen Cyanobacterium synechococcus'un mevsimsel ve uzaysal dağılımı | tr_TR |
dc.title.alternative | Seasonal and spatial distribution of Cyanobacterium synechococcus which influences to primary production in Black Sea | tr_TR |
dc.type | Thesis | tr_TR |
Koleksiyonlarda Görünür: | Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
127449.pdf | 3.79 MB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.