Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/3025
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core Alanı | Değer | Dil |
---|---|---|
dc.contributor.author | Çapkın, Erol | - |
dc.date.accessioned | 2022-04-14T10:55:04Z | - |
dc.date.available | 2022-04-14T10:55:04Z | - |
dc.date.issued | 2001 | - |
dc.identifier.uri | http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/3025 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışmada; Trabzon limanı ve çevresinde denizel ve karasal faaliyetlerden kaynaklanan kirletici düzey ve dağılımlarının belirlenmesi için, Aralık 1998-Kasım 1999 tarihleri arasında belirlenen 12 istasyonda, sıcaklık, tuzluluk, çözünmüş oksijen, askıda katı madde, deterjan, fenol, KOİ, yağ ve gres konsantrasyonları ölçülmüştür. Çalışma alamnda yapılan ölçümlerde deniz suyundaki, sıcaklık, tuzluluk ve çözünmüş oksijen değerlerinin, mevsimsel olarak değiştiği saptanmıştır. Askıda katı madde, deterjan, fenol, KOİ, yağ ve gres değerleri sırasıyla, 3.08-26.42 mg/L, 0.072-0.148 mg/L, 0.008-0.027 mg/L, 250.7-338.6 mg/L ve 0.073-0.367 g/L arasında değişmektedir. Çalışma süresince liman içerisindeki istasyonlarda ölçülen deterjan, fenol, KOİ, yağ ve gres değerlerinin, genel olarak liman dışındaki istasyonlarda ölçülen miktarlardan daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Çalışma sonucunda bölgede, kirletici konsantrasyonlarının artmasına, denizel kaynaklardan daha çok, kanalizasyon gibi karasal kirletici kaynakların neden olduğu saptanmıştır. | tr_TR |
dc.language.iso | tr | tr_TR |
dc.publisher | Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü | tr_TR |
dc.subject | Deniz kirliliği, kirleticiler, Trabzon Limanı, Karadeniz | tr_TR |
dc.subject | Marine pollution, pollutant, Trabzon harbor, Black Sea | tr_TR |
dc.title | Trabzon Limanı ve çevresinde bazı kirleticilerin zamansal ve alansal dağılımı | tr_TR |
dc.title.alternative | Temporal and spatial distribution of some pollutants in and around the Trabzon Harbour | tr_TR |
dc.type | Thesis | tr_TR |
Koleksiyonlarda Görünür: | Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
109844.pdf | 2.9 MB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.