dc.contributor.author |
Şahin, Halil İbrahim |
|
dc.date.accessioned |
2022-09-19T09:41:11Z |
|
dc.date.available |
2022-09-19T09:41:11Z |
|
dc.date.issued |
2006 |
|
dc.identifier.uri |
http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/4685 |
|
dc.description.abstract |
Doğu Karadeniz Bölgesinin Pazar ilçesi sınırlarında beş dönümlük bir sahada doğal olarak yetişen bambu (Phyttostachys bambosoides, % 80 ve Phyllostachys pubescens, % 20) dan Kraft yöntemiyle kağıt hamuru üretim parametreleri araştırılmıştır. P. Bambusoides ' in lif morfolojisi araştırıldıktan sonra kimyasal analizi yapılmıştır. Daha sonra, değişen aktif alkali ve pişirme sürelerinde 16 pişirme denemesi yapılarak elde edilen veriler değerlendirilmiş ve optimum pişirme parametreleri aşağıdaki şekilde bulunmuştur: Yukarıdaki sonuçlara göre, aktif alkali % 14' den daha düşük, % 16' dan fazla alınmamalıdır. Pişirme süresi, 90 dakikanın üzerine çıkarılmasıyla elenmiş verimde tedrici bir azalma başlamaktadır. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tr |
tr_TR |
dc.publisher |
Karadeniz Teknik Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü |
tr_TR |
dc.subject |
Bambu, Kraft Hamuru, Aktif Alkali, Elenmiş Verim, Kappa Numarası |
tr_TR |
dc.subject |
Bamboo, Kraft Pulping, Active Alkali, Pulping Temperature, Screened Yield, Kappa Number |
tr_TR |
dc.title |
Bambu (Phyllostachys bambusoides)'dan sülfat yöntemi ile kağıt hamuru üretim koşullarının belirlenmesi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
The determination of kraft pulping conditions of Bamboo (Phyllostachys bambusoides) |
tr_TR |
dc.type |
Thesis |
tr_TR |