DSpace@İHÜ

Sütlü atıştırmalıkların tüketicilerin olumlu tutumu üzerine etkileri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Ercin, Lokman
dc.date.accessioned 2022-04-28T09:08:02Z
dc.date.available 2022-04-28T09:08:02Z
dc.date.issued 2018-03
dc.identifier.uri http://acikerisim.ktu.edu.tr/jspui/handle/123456789/3205
dc.description.abstract Teknolojinin gelişmesi ve yaşanan değişimler ile birlikte her geçen gün, endüstrilerde tüketici tutumuna daha çok önem verilmektedir. İnsanlar hayatlarını devam ettirmek için beslenmek ve beslenmelerinde bazı besin maddelerini mutlaka almak zorundadır. Süt de insanlar için olmazsa olmaz gıdalardan birisidir. Süt gıda endüstrisinde sütlü atıştırmalık şeklinde sağlıklı bir şekilde tüketiciye sunulmaktadır. Bu çalışmada her geçen gün önem kazanan sütlü atıştırmalıkların tüketici tutumlarına olumlu etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, Ankara il sınırlarında bulunan ve farklı gelir seviyesine hizmet veren marketlerde müşterilere anket uygulanmış ve sütlü atıştırmalıkların tüketicilerde olumlu tutuma etkisi araştırılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda, sütlü atıştırmalıkların tüketici tutumları üzerinde olumlu etkisi olduğu saptanmıştır. With the development of technology and the changes that are taking place, more and more attention is given to consumer attitude in ensudes. People have to take some nutrients to keep their lives alive and nourish. Milk is also a must for people. Milk is presented to the food industry in a healthy manner in the form of milk snacks. In this study, it was aimed to determine the positive effect of milky snacks, which gain importance each passing day, on consumer attitudes. For this purpose, a questionnaire was applied to the customers at different income levels in Ankara provinces and the positive hold effect of milk snacks on consumers was investigated. As a result of the study, it was determined that milky snacks had a positive effect on consumer attitudes. tr_TR
dc.language.iso tr tr_TR
dc.publisher Karadeniz Teknik Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü tr_TR
dc.subject Sütlü Atıştırmalık, Gıda Sektörü, Tüketici Tutumu tr_TR
dc.subject Milk Snack, Food Sector, Consumer Attitude tr_TR
dc.title Sütlü atıştırmalıkların tüketicilerin olumlu tutumu üzerine etkileri tr_TR
dc.title.alternative Milk snacks affect consumers'positive attitude tr_TR
dc.type Thesis tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster